EERSTE NAMEN UIT JE BAK 2019!

1 mei 2019

Het was even stil maar we zijn er hoor! Uitgeslapen en wel, staat het beste, leukste en meest gezellige festival van Castricum en omstreken weer op het programma in 2019. Op de laatste zondag van juli, 28 juli 2019, staan we in het Willem De Rijkepark tegenover Winkelcentrum Geesterduin.

Voor dit jaar hebben we weer een paar mooie bands kunnen strikken! Graag stellen we de bands een beetje aan je voor. Natuurlijk houden we je verder ook op de hoogte via de site en onze social media.

Als absolute headliner kunnen we Mozes and the Firstborn bekend maken! Met hun Sad Supermarket Song veroveren ze de vaderlandse radio en streaming kanalen op dit moment. Met het album ‘Dadcore’ dat begin dit jaar uitkwam omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van je vaders muziek door juist hun favoriete stijlen binnen het dit genre te verkennen. Dit jaar staan ze onder andere op het grootste festival van Nederland; Zwarte Cross en ook op het iets kleinere Uit Je Bak. 😉

Kita Menari is ook geen vreemde! Kita Menari is in mei 2017 officieel van start gegaan met de eerste single ‘Young Lovers’. In Nederland kwam deze op plek 5 in de Spotify Virals binnen. Na vele promo’s bij 3FM en NPO Radio 2 werd Kita Menari ‘Nieuwe naam’ op NPO Radio 2. Niet veel later werd ‘Young Lovers’ tot NPO Radio 2 Topsong verkozen door de DJ’s. En dit jaar dus op Uit Je Bak!

Steve French doet niets liever dan liedjes maken en met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia rijden. En terug. Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar praatzingt Steve French op een stoeprand mee. Op zijn debuutalbum, Lightning Tiger Running, vertelt Steve over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

Laura Sjin is de volgende die we bekend kunnen maken! Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. ‘Hoe klinkt zoiets dan?’ Hoor ik je vragen en daarop zeg ik: ‘Gitaar-achtig, americanaachtig, maar bovenal Laura-achtig.’

Als laatste deze ronde mogen we Benjamin, Felix, Ronald en Thom aan je bekend maken, oftewel Catwise! Ze maken tracks vol dynamiek. Complexe drums, melodieuze baspartijen en harde gitaarriffs komen samen en creëren een ‘in your face’ effect. Invloeden van Radiohead, Smashing Pumpkins en Pinback zijn duidelijk hoorbaar in de muziek.

Uit Je Bak wordt in 2019 gehouden op 28 juli 2019, vanaf 12:30 uur is het terrein aan de Willem De Rijkelaan in Castricum. De entree is gratis en voor elke leeftijdscategorie is er wat te doen, waar we binnenkort meer over bekend gaan maken!

terug naar overzicht

Nieuws

 • 'Blokkenschema' bekend!

  Wel zin in Uit Je Bak maar wil je alleen je persoonlijke pareltjes bekijken en de rest skippen. We raden het af, want we zijn weer trots op het programma dat we hebben neergezet. Maar goed, iedereen zijn eigen ding, ja toch!?  In elk geval hier het tijdschema waar we ons best gaan doen om het bij te houden.

  Lees verder

 • BREEK: TNO verzamelt afval van Uit Je Bak!

  Uit Je Bak uitgezocht voor duurzaamheidsproject van de onderzoekers! Als partner bij UIT JE BAK FESTIVAL 2019 mogen we TNO verwelkomen! TNO komt met een speciale proefinstallatie op Uit Je Bak te staan.

  Lees verder

 • Meer namen voor 2019!

  Het is nog minder dan een maand en ook bij ons begint het bloed te stromen waar het niet gaan kan! De komende tijd zijn we hard aan het bouwen, klussen en de laatste puntjes op de i aan het zetten om voor jullie op zondag 28 juli een prachtig festival neer te zetten in het Willem De Rijkepark. Klik hier voor de nieuwste update van de line-up! 

  Lees verder

Uit Je Bak wordt mede mogelijk gemaakt door