BREEK: TNO verzamelt afval van Uit Je Bak!

22 juli 2019

Uit Je Bak uitgezocht voor duurzaamheidsproject van de onderzoekers!

Als partner bij UIT JE BAK FESTIVAL 2019 mogen we TNO verwelkomen! TNO komt met een speciale proefinstallatie op Uit Je Bak te staan.


De koffiebekers en drankbekertjes gemaakt van een speciaal materiaal (PLA). Deze bekers zijn volledig biologisch afbreekbaar en worden ook op meerdere festivals al vol op gebruikt. TNO is bezig met een installatie waardoor dit proces versneld wordt en Uit Je Bak is door de wetenschappers speciaal uitgezocht om een ‘sample’ te leveren. De bekers kunnen tijdens Uit Je Bak in speciaal gemarkeerde afvalbakken ingeleverd worden of bij het team van TNO.

Met deze sample van een écht festival, kan TNO de installatie verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat ook festivals in de toekomst duurzamer worden doordat ze hun afval sneller en makkelijker kunnen verwerken en omzetten naar biologisch materiaal.

TNO heeft zijn eigen plek op Uit Je Bak en is op de zondag zelf aanwezig met een voorbeeldopstelling en een case study. Ook zijn er 3 wetenschappers aanwezig die uitleg kunnen geven over de installatie aan de bezoekers.

terug naar overzicht

Nieuws

 • 'Blokkenschema' bekend!

  Wel zin in Uit Je Bak maar wil je alleen je persoonlijke pareltjes bekijken en de rest skippen. We raden het af, want we zijn weer trots op het programma dat we hebben neergezet. Maar goed, iedereen zijn eigen ding, ja toch!?  In elk geval hier het tijdschema waar we ons best gaan doen om het bij te houden.

  Lees verder

 • BREEK: TNO verzamelt afval van Uit Je Bak!

  Uit Je Bak uitgezocht voor duurzaamheidsproject van de onderzoekers! Als partner bij UIT JE BAK FESTIVAL 2019 mogen we TNO verwelkomen! TNO komt met een speciale proefinstallatie op Uit Je Bak te staan. De koffiebekers en drankbekertjes gemaakt van een speciaal materiaal (PLA). Deze bekers zijn volledig biologisch afbreekbaar en worden ook op meerdere festivals al vol op gebruikt. TNO is bezig met een installatie waardoor dit proces versneld wordt en Uit Je Bak is[..]

  Lees verder

 • Meer namen voor 2019!

  Het is nog minder dan een maand en ook bij ons begint het bloed te stromen waar het niet gaan kan! De komende tijd zijn we hard aan het bouwen, klussen en de laatste puntjes op de i aan het zetten om voor jullie op zondag 28 juli een prachtig festival neer te zetten in het Willem De Rijkepark. Klik hier voor de nieuwste update van de line-up! 

  Lees verder

Uit Je Bak wordt mede mogelijk gemaakt door