Black Acid

  • Hoofdpodium
  • 17:45 - 18:30

In 2016 bundelden een aantal creatieve breinen hun krachten om het collectief Black Acid te vormen. Dit zijn Smitty, Dash, Ros en DMY. Samengebracht door, maar niet beperkt tot, een passie voor het maken van muziek. Hun missie? De wereld kennis laten maken met een nieuwe sound, die het beste te omschrijven is als: “alternatieve trap met punk in de mix”.

Dat deze sound in de smaak begint te vallen bij het grote publiek, blijkt wel uit cijfers van de bekendere streamingplatforms. Debuut EP ‘Beter Nu Dan Nooit’ (2016) heeft het collectief al meer dan 150.000 streams op Spotify opgeleverd. Op YouTube zijn de videoclips ‘Eigen Schuld’ en ‘Anne Maré’ respectievelijk inmiddels 81.000 en 54.000 keer bekeken. Daarnaast heeft Black Acid afgelopen jaar bij menig event het podium mogen betreden.

Als klap op de vuurpijl werd het succes van Black Acid opgemerkt door 3voor12. Dit platform besloot om het talentvolle collectief in 2017 een podium aan te bieden. Met dank aan 3voor12 toert Black Acid momenteel mee met de Popronde.

terug naar overzicht