Mozes and the Firstborn

  • Hoofdpodium
  • 19:25 - 20:15

Mozes and the Firstborn timmert goed aan de weg en ze zijn inmiddels vaste krachten bij de muziekprogrammering van 3FM & Kink FM. Ook staan ze dit jaar op Zwarte Cross en natuurlijk Uit Je Bak!

Vraag tegenwoordig een gemiddeld 15-jarig kind wat rockmuziek voor hem betekent en hij zal naar alle waarschijnlijkheid zeggen: “Dat is iets waar mijn vader altijd naar luistert.” Met het album Dadcore omarmt Mozes and the Firstborn dit sentiment door juist hun favoriete stijlen binnen het vaderlijke genre te verkennen.

Mozes and the Firstborn uit Eindhoven staan bekend om hun krachtige mix van vuige grunge en power pop. De inspiraties van de band variëren van Guided By Voices en Beck tot Weezer en Nirvana. Afgelopen jaar is de band druk geweest met het opnemen van nieuwe tracks voor hun derde full-length album Dadcore, dat op 25 januari 2019 verscheen.

Met Dadcore omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van terug kijken naar waar hun vaders naar luisterden en ontdekken ze hun favoriete stijlen binnen het vaderlijke genre. De band presenteert het album als een mixtape, een kleurrijke collectie van eclectische songs die de band nauwkeurig heeft uitgezocht. De band heeft voor dit album gewerkt met verschillende producers, zoals producer mixer Chris Coady (Beach House, Slowdive) en Roland Cosio (together PANGEA, Fuzz).

mozesandthefirstborn.com/

terug naar overzicht