Pick up your trash met TNO

  • Hele terrein
  • 13:00 - 19:00

Uit Je Bak uitgezocht voor duurzaamheidsproject van de onderzoekers!

Als partner bij UIT JE BAK FESTIVAL 2019 mogen we TNO verwelkomen! TNO komt met een speciale opstelling op Uit Je Bak te staan.

De drankbekertjes gemaakt van een speciaal materiaal (PLA). Deze bekers zijn volledig biologisch afbreekbaar en worden ook op meerdere festivals al vol op gebruikt. TNO is bezig met een installatie waardoor dit proces versneld wordt en Uit Je Bak is door de wetenschappers speciaal uitgezocht om een ‘sample’ te leveren. De bekers kunnen tijdens Uit Je Bak in speciaal gemarkeerde afvalbakken ingeleverd worden of bij het team van TNO.

Met deze sample van een ├ęcht festival, kan TNO de installatie verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat ook festivals in de toekomst duurzamer worden doordat ze hun afval sneller en makkelijker kunnen verwerken en omzetten naar biologisch materiaal.

TNO heeft zijn eigen plek op Uit Je Bak en is op de zondag zelf aanwezig met een voorbeeldopstelling en een case study. Ook zijn er 3 wetenschappers aanwezig die uitleg kunnen geven over de installatie aan de bezoekers.

https://www.tno.nl/nl/

terug naar overzicht