EERSTE NAMEN UIT JE BAK 2019!

1 mei 2019

Het was even stil maar we zijn er hoor! Uitgeslapen en wel, staat het beste, leukste en meest gezellige festival van Castricum en omstreken weer op het programma in 2019. Op de laatste zondag van juli, 28 juli 2019, staan we in het Willem De Rijkepark tegenover Winkelcentrum Geesterduin.

Voor dit jaar hebben we weer een paar mooie bands kunnen strikken! Graag stellen we de bands een beetje aan je voor. Natuurlijk houden we je verder ook op de hoogte via de site en onze social media.

Als absolute headliner kunnen we Mozes and the Firstborn bekend maken! Met hun Sad Supermarket Song veroveren ze de vaderlandse radio en streaming kanalen op dit moment. Met het album ‘Dadcore’ dat begin dit jaar uitkwam omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van je vaders muziek door juist hun favoriete stijlen binnen het dit genre te verkennen. Dit jaar staan ze onder andere op het grootste festival van Nederland; Zwarte Cross en ook op het iets kleinere Uit Je Bak. 😉

Kita Menari is ook geen vreemde! Kita Menari is in mei 2017 officieel van start gegaan met de eerste single ‘Young Lovers’. In Nederland kwam deze op plek 5 in de Spotify Virals binnen. Na vele promo’s bij 3FM en NPO Radio 2 werd Kita Menari ‘Nieuwe naam’ op NPO Radio 2. Niet veel later werd ‘Young Lovers’ tot NPO Radio 2 Topsong verkozen door de DJ’s. En dit jaar dus op Uit Je Bak!

Steve French doet niets liever dan liedjes maken en met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia rijden. En terug. Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar praatzingt Steve French op een stoeprand mee. Op zijn debuutalbum, Lightning Tiger Running, vertelt Steve over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

Laura Sjin is de volgende die we bekend kunnen maken! Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. ‘Hoe klinkt zoiets dan?’ Hoor ik je vragen en daarop zeg ik: ‘Gitaar-achtig, americanaachtig, maar bovenal Laura-achtig.’

Als laatste deze ronde mogen we Benjamin, Felix, Ronald en Thom aan je bekend maken, oftewel Catwise! Ze maken tracks vol dynamiek. Complexe drums, melodieuze baspartijen en harde gitaarriffs komen samen en creëren een ‘in your face’ effect. Invloeden van Radiohead, Smashing Pumpkins en Pinback zijn duidelijk hoorbaar in de muziek.

Uit Je Bak wordt in 2019 gehouden op 28 juli 2019, vanaf 12:30 uur is het terrein aan de Willem De Rijkelaan in Castricum. De entree is gratis en voor elke leeftijdscategorie is er wat te doen, waar we binnenkort meer over bekend gaan maken!

terug naar overzicht

Nieuws

 • Uit Je Bak Festival wordt doorgeschoven naar 2023

  We hebben hard gewerkt om dit jaar Uit Je Bak voor elkaar te krijgen. Echter, blijken de verschillende uitdagingen en vertragingen groter dan dat we hoopten voor dit jaar.

  Lees verder

 • Uit Je Bak 2020 gaat niet door.

  Beste Uit Je Bakkers, Uit Je Bak 2020 kan niet doorgaan. Zoals jullie allemaal gezien hebben in de persconferentie van de minister-president zijn alle vergunningplichtige evenementen afgelast tot 1 september. Dat dit vervelend voor ons en voor jullie is, staat buiten kijf. Maar ook wij waren bezig met een voorbereiding waarvan je eigenlijk in je achterhoofd wist dat het niet doorging. De afgelopen week werd dat langzamerhand duidelijker. Hoewel wij als organisatie enorm balen, zijn[..]

  Lees verder

 • Toekomst van Uit Je Bak Festival

  Lieve vrijwilligers, sponsoren en bezoekers van het Uit Je Bak Festival, Zoals jullie allemaal in de media inmiddels hebben doorgekregen is het plan om de Bakkerij te redden afgewezen door de gemeente. Uiteraard vinden wij dit allemaal erg, omdat wij onze vertrouwde basis kwijtraken. Niettemin willen wij het Uit Je Bak festival graag doorzetten; samen met jullie! Zoals jullie zullen begrijpen hebben we dit jaar een hoop handen nodig om dit te laten lukken. Gedeeltelijk[..]

  Lees verder