BREEK: TNO verzamelt afval van Uit Je Bak!

22 juli 2019

Uit Je Bak uitgezocht voor duurzaamheidsproject van de onderzoekers!

Als partner bij UIT JE BAK FESTIVAL 2019 mogen we TNO verwelkomen! TNO komt met een speciale proefinstallatie op Uit Je Bak te staan.


De koffiebekers en drankbekertjes gemaakt van een speciaal materiaal (PLA). Deze bekers zijn volledig biologisch afbreekbaar en worden ook op meerdere festivals al vol op gebruikt. TNO is bezig met een installatie waardoor dit proces versneld wordt en Uit Je Bak is door de wetenschappers speciaal uitgezocht om een ‘sample’ te leveren. De bekers kunnen tijdens Uit Je Bak in speciaal gemarkeerde afvalbakken ingeleverd worden of bij het team van TNO.

Met deze sample van een écht festival, kan TNO de installatie verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat ook festivals in de toekomst duurzamer worden doordat ze hun afval sneller en makkelijker kunnen verwerken en omzetten naar biologisch materiaal.

TNO heeft zijn eigen plek op Uit Je Bak en is op de zondag zelf aanwezig met een voorbeeldopstelling en een case study. Ook zijn er 3 wetenschappers aanwezig die uitleg kunnen geven over de installatie aan de bezoekers.

terug naar overzicht

Nieuws

 • Uit Je Bak Festival wordt doorgeschoven naar 2023

  We hebben hard gewerkt om dit jaar Uit Je Bak voor elkaar te krijgen. Echter, blijken de verschillende uitdagingen en vertragingen groter dan dat we hoopten voor dit jaar.

  Lees verder

 • Uit Je Bak 2020 gaat niet door.

  Beste Uit Je Bakkers, Uit Je Bak 2020 kan niet doorgaan. Zoals jullie allemaal gezien hebben in de persconferentie van de minister-president zijn alle vergunningplichtige evenementen afgelast tot 1 september. Dat dit vervelend voor ons en voor jullie is, staat buiten kijf. Maar ook wij waren bezig met een voorbereiding waarvan je eigenlijk in je achterhoofd wist dat het niet doorging. De afgelopen week werd dat langzamerhand duidelijker. Hoewel wij als organisatie enorm balen, zijn[..]

  Lees verder

 • Toekomst van Uit Je Bak Festival

  Lieve vrijwilligers, sponsoren en bezoekers van het Uit Je Bak Festival, Zoals jullie allemaal in de media inmiddels hebben doorgekregen is het plan om de Bakkerij te redden afgewezen door de gemeente. Uiteraard vinden wij dit allemaal erg, omdat wij onze vertrouwde basis kwijtraken. Niettemin willen wij het Uit Je Bak festival graag doorzetten; samen met jullie! Zoals jullie zullen begrijpen hebben we dit jaar een hoop handen nodig om dit te laten lukken. Gedeeltelijk[..]

  Lees verder